Учора в столиці Білорусі відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Перед засіданням самої групи розпочалася робота в чотирьох підгрупах: політичній, економічній, гуманітарній і з питань безпеки. Про це повідомила у Фейсбук прес-секретар Дарка Оліфер представника України на переговорах Леоніда Кучми.


На порядку денному — політичні питання і звільнення полонених.

 

Напередодні чергового раунду Мінських перемовин представник від України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко назвала їх «важкими», зазначивши, що «наше завдання і відповідальність — звільнення 153 героїв».

Нагадаємо, 16 жовтня терористи «ЛНР» і «ДНР» зірвали звільнення незаконно утримуваних заручників. Як заявили в СБУ, вони вдалися до шантажу української сторони неприйнятними вимогами. Не виключено, що йдеться про закон про амністію. Представники «ДНР»/ «ЛНР» анонсували розгляд цього питання під час засідання в Мінську 20 жовтня, передає УНН. Раніше на останній зустрічі гуманітарної підгрупи 6 жовтня Україна наполягала на тому, що закон може бути ухвалено лише після закінчення конфлікту на Донбасі.


На момент, коли верстався номер, підсумки зустрічі Тристоронньої контактної групи ще не були відомі.