Учора українські сили під наглядом представників ОБСЄ продовжили відведення озброєння на маріупольському напрямку, повідомляє прес-центр АТО. Терористи в середу почали передислокацію танків, легкої артилерії й мінометів на півдні Донецької області в районі Новоазовська. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час візиту на Івано-Франківщину. Наскільки чесно виконує цей пункт Мінських домовленостей інша сторона, мають оцінити міжнародні верифікатори.


Напередодні ОБСЄ зафіксувала 25 танків, розташованих з порушенням погоджених сторонами ліній відведення, за 60 км від Маріуполя, на підконтрольній бойовикам «ДНР» території. Про це йдеться у звіті ОБСЄ.


«Українська сторона поінформувала ОБСЄ, що в районі Селезнівки, Петровського й Сонцевого виявлено артилерійські системи супротивника калібром понад 100 мм (САУ), розташування яких у цих районах — порушення Мінських домовленостей», — повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України на своєму офіційному сайті.


Крім того, розвідка стверджує, що у вівторок бойовики були зосереджені на проведенні розвідки сил АТО з активним залученням ДРГ на донецькому напрямку, розвідувальних підрозділів бригад першого ешелону, засобів радіоелектронної розвідки, літаків-розвідників і літаків дальнього радіолокаційного виявлення ЗС РФ. Бойовики також зміцнюють передній край своєї оборони на донецькому напрямку.