Усі надруковані для Закарпатської області на вибори до місцевих органів влади 25 жовтня бюлетені виявилися недійсними, а це понад 900 тисяч. Факт підтвердив голова обласної виборчої комісії Микола Сличко. Причина — банальний недогляд: помилка в назві партії «Об’єднання «Самопоміч», яку в бюлетенях на-звали просто «Самопоміч», а це, як з’ясувалося, назва зовсім іншої політсили. Він каже, що текст бюлетенів затверджувався на засіданні комісії в присутності всіх її членів, зокрема в засіданні брали участь і представники «Об’єднання «Самопоміч», журналісти, уповноважені представники різних політичних сил. Три тижні тому всі дільничні комісії були ознайомлені з цим текстом.


Голова ОВК також додав: незрозуміло, чому два члени обласної виборчої комісії від «Об’єднання «Самопоміч» тоді проголосували за це рішення і не висловили жодних зауважень.


Звісно, що прийнято рішення передрукувати бюлетені. До п’ятниці це буде зроблено. І вибори на Закарпатті відбудуться. Але ж хто понесе хоча б моральну, не кажучи вже про матеріальну, відповідальність? Чи все спишуть на «колективну безвідповідальність»? Адже, за неофіційними даними, лише сам передрук коштуватиме майже мільйон гривень...


Ужгород.