Члени Хмельницької обласної виборчої комісії та її новий голова Костянтин Раац звертатимуться до правоохоронців щодо дій екс-голови Хмельницької ОВК. Такого висновку вони дійшли після того, як виявили істотні розбіжності в кількості надрукованих та необхідних бюлетенів для окремих округів. Так, у 14-му окрузі кількість бюлетенів — 1459, а потрібно було надрукувати 454, натомість у 54-му окрузі надруковано 127, а має бути 1132 бюлетені. Такі розбіжності між числом виборців у реєстрі і фактичною кількістю знайшли й у низці інших округів. Як вважає новопризначений голова ОВК, такі «збої» сталися через помилки в роботі комісії та, зокрема, її попереднього керівника, котрого усунуто з посади.


Тепер у округах, де є зайві бюлетені, складатимуть акти, а документи вилучать. Натомість там, де їх не вистачило, бюлетені додрукують.


З огляду на ці та інші порушення, члени ОВК на своєму засіданні одноголосно вирішили подати заяву до правоохоронних органів, щоб ті надали правову оцінку діяльності екс-голови на посаді. Заяви хочуть відправити в обласну прокуратуру, СБУ та УМВС.

Хмельницький.