На цьому наголосив, перебуваючи на Прикарпатті, Петро Порошенко.

 


За словами глави держави, Україна уміє і воювати, і перемагати агресора, вміє долати і кризи. Перші ознаки економічного відновлення вже видно. І прикладом цього може стати Івано-Франківщина за швидкими темпами ремонтних робіт дорожньої мережі. Тільки 2015 року в дороги області інвестовано майже 810 млн. гривень: з державного бюджету — 520 млн., решта — місцеві кошти. І це завдяки тому, що місцевим бюджетам значно збільшено фінансову базу — на 40—60 відсотків. І це, за словами Президента, є ключовим елементом його програми децентралізації. Спілкуючись з громадськими активістами, Петро Порошенко наголосив, що в даному разі треба зберегти ці кошти, щоб вони використовувалися за призначенням. Це стосується і проведення прозорих тендерів, і закупівлі якісних матеріалів. Активісти, у свою чергу, запевнили, що тримають під контролем весь процес будівництва доріг в області.


Тема розбудови та відновлення економіки була продовжена на ПАТ «Івано-Франківськцемент». Президент підкреслив, що це чи не єдиний цементний завод у державі, який повністю належить українцям. Тому такі підприємства особливо заслуговують на державну підтримку. І перше, що потрібно зробити для працюючих людей, це зменшити навантаження на заробітну плату, щоб люди, які створюють вкрай потрібні ресурси, були купівельноспроможні і мали гідне життя. Для того, щоб так громадяни почувалися по всій країні — потрібен мир. «Мусимо зберегти соборність і єдність України, і тільки-но повністю припиняться бойові дії, до нас повернуться інвестиції», — переконаний Петро Порошенко.


Івано-Франківськ.

 

Довідково 

 


ПАТ «Івано-Франківськцемент» входить до двадцятки найкращих (найтехнологічніших) цементних виробництв світу. Кожна четверта тонна українського цементу виробляється на цьому підприємстві. 


ПАТ «Івано-Франківськцемент», який розпочав свою роботу ще у 1964 році, нині є єдиним в Україні цементним виробництвом, яке на 100 відсотків перебуває у власності українських громадян.

 

У рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Президент Петро Порошенко зустрівся з громадськими організаціями, які контролюють будівництво дороги державного значення Н-09 Мукачеве — Львів, та ознайомився з перебігом робіт.

 


Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).