На збереженні країни наголошував під час перебування на Прикарпатті Президент Петро Порошенко. І основними завданнями на найближчі чотири роки визначив боротьбу з корупцією, наведення порядку в судовій гілці влади, реформування роботи Служби безпеки України. Та найголовніше сьогодні, на переконання глави держави, подолати російського агресора та відновити мир у державі.

 

«Почалося відведення танків, артилерії й мінометів окупантами на півдні Донецької області, на ділянці під Новоазовськом, — повідомив Президент. — З цього починається повернення України на окуповані території». Далі відновлення країни відбуватиметься через політичні, гуманітарні та економічні механізми.


На цьому акцентував увагу П. Порошенко, ознайомлюючись з роботою ПАТ «Івано-Франківськцемент». Першочергово вітчизняним виробникам, як було наголошено, надаватиметься підтримка на рівні держави. Це, зокрема, стосуватиметься зменшення кількості податків та обмеження бази оподаткування. Окремо було відзначено діяльність народних депутатів від Прикарпаття, які, за твердженням першої особи країни, зробили максимум для того, щоб позиція будівництва доріг була внесена в бюджет нашої держави і щоби ці кошти були забезпечені в повному обсязі. Окрім цього, попередньо вже обговорено питання фінансування з наступного року програми з термоізоляції івано-франківських будинків.


Також глава держави у Меморіальному сквері обласного центру поклав квіти до пам’ятника герою Небесної Сотні Роману Гурику, могил військовослужбовців та працівників прикарпатської міліції, які загинули під час виконання службових обов’язків на сході України.


А ще завітав на стадіон «Рух», де заклав капсулу під будівництво нового стадіону та заявив, що встановлюється нова співпраця між Федерацією футболу України та УЄФА. За його словами, «раніше гроші йшли будь-куди, а не в регіони України. Після обрання нового голови Федерації футболу Андрія Павелка ми кардинально змінили напрямки використання грошей УЄФА. Сьогодні ключовою позицією є те, що ми маємо будувати стадіони в обласних центрах, в містах, де їх немає».


Урочистим підсумком перебування у прикарпатському краї стало нагородження Петром Порошенком чемпіонки світу з шашок Ольги Балтажи орденом княгині Ольги. Президент вкотре висловив побажання українцям вболівати лише за перемоги, які не пов’язані з війною: «Я би дуже хотів, щоб у нас були лише спортивні перемоги, щоб ми закінчили цю війну».

Івано-Франківська область.