Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 3-й тур. 21 жовтня.


Група А. ПСЖ (Франція, Париж) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:0.
«Мальме» (Швеція) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:0. Гол: Розенберг, 17. На 56-й хвилині Джурджич не реалізував пенальті (воротар).
«Мальме»: Віланд, Тіннерголм, Арнасон, Бенгтссон, Конате, Родич (Ракіп, 79), Левицький, Аду, Бергет, Розенберг, Джурджич (Мегметі, 88). Тренер — Оге Гарейде.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі, Фред, Степаненко, Марлос (Едуардо, 71), Тейшейра, Бернард, Гладкий (Коваленко, 81). Тренер — Мірча Луческу.
Рефері — Тасос Сідіропулос (Греція).
Мальме. Стадіон «Сведбанк». 20 500 глядачів. 10 градусів.

***

Група В. ЦСКА (РФ, Москва) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 1:1. «Вольфсбург» (Німеччина) — ПСВ (Нідерланди, Ейндговен). 2:0. «Вольфсбург» — 6, ЦСКА — 4, «Манчестер Юнайтед» — 4, ПСВ — 3.
Група С. «Атлетико» (Іспанія, Мадрид) — «Астана» (Казахстан). 4:0. «Галатасарай» (Туреччина, Стамбул) — «Бенфіка» (Португалія, Лісабон). 2:1. «Атлетико» — 6, «Бенфіка» — 6, «Галатасарай» — 4, «Астана» — 1.
Група D. «Ювентус» (Італія, Турин) — «Боруссія» (Німеччина, Менгенгладбаг). 0:0. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Севілья» (Іспанія). 2:1 (гол у гостях забив Коноплянка). «Ювентус» — 7, «Манчестер Сіті» — 6, «Севілья» — 3, «Боруссія» — 1.

***

Два матчі на старті групового раунду Ліги чемпіонів показали, що ані «Шахтар», ані «Мальме» — не конкуренти для мадридців і парижан. Тому їхнє очне протистояння — фактично є боротьбою за путівку до Ліги Європи.
Донецька команда підходила до матчу аутсайдерів групи А в статусі фаворита, але реалізувати його на практиці не змогла. «Мальме» всією командою з перших хвилин окопався біля свого карного майданчика і покладав надії на контратаки. І не даремно, бо один такий випад на ворота «гірників» завершився успіхом господарів. Прикро, але на гол Розенберга «Шахтар» так нічим і не відповів.
Не можна сказати, що у донеччан не було моментів. У першому таймі ми їх побачили. І тиск на ворота Віланда відчувався, але в завершальній стадії постійно чогось не вистачало. А другий тайм краще провели господарі. Тут і пенальті був, не реалізований Джурджичем, і влучення в стійку воріт, і моменти в Розенберга та Бергета.
Мінімальна перемога «Мальме» підвищила його шанси на кваліфікацію до Ліги Європи. А «Шахтар» опустився на дно. Тепер в активі підопічних Мірчі Луческу немає ні набраних очок, ні забитих м’ячів. І попри це, ситуацію можна виправити у матчі у відповідь, котрий 3 листопада прийматиме «Арена-Львів». Треба вигравати і обов’язково з перевагою в два м’ячі.

***

Матч «Шахтаря» з «Мальме» став для головного тренера донеччан Мірчі Луческу 100-м у Лізі чемпіонів. У 99 попередніх поєдинках команди румунського фахівця («Шахтар», «Галатасарай», «Бешикташ», «Інтер») здобули 35 перемог, 24 рази зіграли внічию і 40 зустрічей програли.
Крім Луческу, 100 і більше матчів у своєму активі в Лізі чемпіонів мають Арсен Венгер, Алекс Фергюсон, Карло Анчелотті і Жозе Моурінью.