У місті Себу на Філіппінах було здійснено напад на трьох працівників дипломатичного представництва Китаю. Повідомляється, що дипломати відзначали день народження в ресторані, коли до них підійшла жінка, як стверджують джерела, за національністю теж китаянка, і зчинила стрілянину.


Генеральний консул Китаю у Філіппінах Сун Жунхуа, а також заступник консула Хуей Лі та фахівець з фінансових питань Сунь Шань були доставлені в лікарню, однак двох останніх врятувати не вдалося. За життя консула лікарі борються.


Генеральний консул Сун Жунхуа приїхав на роботу в Себу менш як два місяці тому. Чому було здійснено замах на нього та інших співробітників консульства і чи був він спрямований конкретно проти цих осіб, чи є замовним терактом з політичних мотивів, поки що не відомо.


Китайське посольство в столиці Філіппін на момент, коли верстався номер, не виступило із заявою. Японські ЗМІ нагадують, що між Китаєм та Філіппінами триває територіальна суперечка щодо островів у Південно-Китайському морі. Нещодавно міністр оборони Філіппін закликав КНР припинити господарську діяльність на спірній території.