У Львівській обласній державній клінічній психіатричній лікарні презентували нову котельню, яка працюватиме на альтернативних видах палива.

Очільник Львівщини Олег Синютка зауважив, що згідно із розрахунками, вдасться заощадити понад 30% бюджетних коштів. Встановлені котли є сучасними та відповідають усім стандартам безпеки та якості, а сам проект реалізовано без участі бюджетних коштів та державного фінансування. Котельню зведено за гроші приватного інвестора, що є справжнім прикладом приватно-публічного партнерства.
Головний лікар медичного закладу Олександр Фільц подякував представникам влади за сприяння у реалізації проекту і висловив сподівання, що це не остання справа, яку Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада допоможуть зрушити з місця.
Коштом інвестора зведено ще й нове приміщення для котельні та побудовано склад, у якому можна зберігати тижневий запас палива. Загальна потужність котельні у 3 МВт дасть змогу забезпечити теплом усі корпуси лікарні. Окупність проекту становить один рік. До слова, система опалення, яка досі була у лікарні, вважалася найгіршою серед усіх лікувальних комунальних закладів Львівщини.
Після встановлення котлів у лікарні продовжать реалізацію енергоощадних заходів. Зокрема, здійснять термомодернізацію будівель та реконструкцію теплових мереж за гроші інвесторів, а проектно-кошторисну документацію розроблять за кошти обласного бюджету.

Львівська область.