Президент Петро Порошенко зустрівся з Предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату Святішим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом та привітав його з 20-річчям Патріаршої інтронізації.

 


«Дякую Богові, що Україні пощастило з таким Патріархом. 20 років — це майже стільки, скільки незалежній українській державі. Ваша молитва весь час була поряд з українцями для того, щоб Господь захищав нас, а у труднощах допомагав консолідуватися, об’єднуватися та разом протистояти викликам», — зазначив глава держави, повідомляє його прес-служба. Президент побажав Його Святості довголіття, а Україні — ще довго мати такого Патріарха.


Патріарх Філарет подякував за вітання. «Вдячний, що ми маємо такого Президента у часи випробування України. Господь випробовує Україну — достойна вона мати свою державу чи ні. Державу ми отримали, як манну з неба, а тепер на нашу долю випало пережити випробування», — відзначив Предстоятель УПЦ КП, додавши, що український народ гідно протистоїть та захищає свою землю.
«Церква не може не бути зі своїм народом», — наголосив Його Святість. Патріарх Філарет зазначив, що церква повинна бути одна, тоді вона захищатиме, та подякував главі держави за підтримку створення єдиної помісної православної церкви.


Президент та Предстоятель УПЦ КП обговорили важливість служби капеланів у зоні проведення АТО, які духовно підтримують українських захисників. Глава держави також нагадав про силу молитви під час Революції Гідності, коли священики демонстрували єдність з українським народом.


Патріарх Філарет вручив Петру Порошенко орден Святого Князя Володимира І ступеня.


Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).