Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 3-й тур. 22 жовтня.
Група G. «Лаціо» (Італія, Рим) — «Русенборг» (Норвегія, Тронгейм). 3:1.
«Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Сент-Етьєн» (Франція). 0:1. Гол: Амума, 44.
«Дніпро»: Бойко, Федецький (Бруну Гама, 46), Гуйє, Дуглас, Томечак, Едмар, Федорчук (Безус, 59), Ротань, Матеус (Піко, 78), Матос, Селезнев. Тренер — Мирон Маркевич.
«Сент-Етьєн»: Рюфф’є, Клерк, Перрен, Погба, Ассу-Екотто, Лемуан, Пажо, Монне-Паке (Полома, 87), Амума (Баебек, 82), Ейссерік (Діоманде, 80), Ру. Тренер — Крістоф Галтьє.
Рефері — Алон Єфет (Ізраїль).
Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». Без глядачів. 4 градуси.

* * * 

Обидві команди порівняно з попереднім сезоном, коли також зустрічалися в груповому турнірі Ліги Європи, зазнали відчутних кадрових втрат. А от стиль гри обох суперників не змінився. Віддається перевага щільному, тягучому, силовому футболу.
Як наслідок, на полі спостерігалося чимало стиків і важкої боротьби. І це за відсутності належної швидкості, не застосовувалися й технічні прийоми. Звичайно, не додавали настрою командам і порожні трибуни. Нагадаємо, що «Дніпро-Арену» покарано УЄФА за безлади на цьому стадіоні.
У такій грі вирішальну роль відіграють індивідуальні помилки чи втрата концентрації однієї зі сторін. Десь наприкінці тайму гості почали активніше вести наступ на позиції «Дніпра». Підопічні Маркевича проґавили момент активізації суперника. Вони не змогли збити йому дихання рішучими контрдіями. У результаті Ру точною передачею знайшов на розі карного майданчика активного Амуму. Той змістився вбік і сильно й влучно пробив низом попід саму стійку воріт.
Після перерви Маркевич зробив заміни. Вони пішли на користь його підопічним, котрі організували кілька відмінних моментів. Кращий із них змарнував Ротань, який бив метрів з десяти і промахнувся. Втім, поступово «Сент-Етьєн» розібрався в ситуації і згасив активність дніпрян, яким цього разу не вдалося врятуватися, як це було в першому турі з «Лаціо». Тепер «Дніпро» повинен брати очки у Франції, бо відступати вже нікуди.

* * * 

Мирон Маркевич:
— Була боротьба. А футболу як такого — фактично ні з обох боків. У першому таймі протистояння ми програли, тому і пропустили гол. Наш правий фланг не впорався зі своїм завданням, тому ми й замінили Федецького у перерві.
У другому таймі перехопили ініціативу. Був один стовідсотковий момент, ще кілька напівмоментів. У такому матчі потрібно реалізовувати нагоди, якщо вони з’являються.
Тепер треба переключитися на чемпіонат і Кубок країни, а потім уже думати про матч-відповідь із «Сент-Етьєном».

* * * 

У 4-му турі (5 листопада) зустрічаються: «Русенборг» — «Лаціо»; «Сент-Етьєн» — «Дніпро».

* * * 

Першість України. Перша ліга. 14-й тур. 22 жовтня. «Миколаїв» — «Тернопіль». 3:0. «Нафтовик» (Охтирка) — «Суми». 0:0. «Полтава»—«Гірник-Спорт» (Комсомольськ). 1:0. «Геліос» (Харків) — «Оболонь-Бровар» (Київ). 1:2. «Нива» (Тернопіль) — «Гірник» (Кривий Ріг). 0:1. «Зірка» (Кіровоград) — «Іллічівець» (Маріуполь). 0:0. «Авангард» (Краматорськ) — «Десна» (Чернігів). 1:1.
«Зірка», «Оболонь-Бровар» — по 29 очок, «Гірник» — 26, «Черкаський Дніпро» — 23, «Динамо-2» (Київ) — 21, «Миколаїв», «Гірник-Спорт», «Десна» — по 19, «Геліос» — 18, «Полтава», «Іллічівець», «Авангард» — по 17, «Нафтовик» — 15, «Суми» — 14, «Тернопіль» — 12, «Нива» — 4.