Сьогодні похід ринками Запоріжжя не додає оптимізму. Особливо з огляду на ціну цибулі та капусти. На початку сезону перша йшла по три гривні за кілограм, у вересні — по сім, а нині вже можна знайти і по 13. Дев’ять гривень за кіло капусти — теж велика удача. Коли у вересні картопля за 3,5 гривні була нормою, то нині шість гривень — це дешево. Морква теж злетіла в ціні вдвічі — до 11—12 гривень, а буряк поки що тримається на рівні 5—6 за кілограм.
Серед фруктів дещо впала у ціні екзотика (лимони та апельсини по 38 гривень за кілограм), яблука ж поступово дорожчають і сім гривень — це теж дуже вдала знахідка. Помітно підвищилася ціна на гречку і цукор, які вже можна знайти і за 27 і 17 гривень відповідно.
У соняшниковому краю олія йде по 25 гривень за літр, а яйця — 18—20 за десяток. На Критому ринку трохи подешевшала свинина (до 65 гривень), проте на Центральному — без змін, від вісімдесяти гривень за кілограм, а ціни на яловичину ще вищі. За хороше сало просять усі 60 гривень.
Місцеві експерти пов’язують такий стрибок цін виключно з виборами. На думку більшості продавців, так ринок реагує на безумовне післявиборче падіння гривні.

Запоріжжя.