Хокей. Регулярний чемпіонат ХЕЛ України. Перший етап. 23 жовтня. «Рапід» (Київ) — «Білий Барс» (Біла Церква). 4:6 (2:2, 1:0, 1:4). «Дженералз» (Київ) — «Донбас» (Донецьк). 1:2 Б (0:0, 0:0, 1:1, 0:0, 0:1). «Крижинка-Компаньйон» (Київ) — «Юність» (Харків). 5:4 Б (1:2, 2:1, 1:1, 0:0, 0:1). «Витязь» (Харків) — ХК «Кременчук». 2:5 (0:2, 2:1, 0:2).


24 жовтня. «Дженералз» — «Донбас». 3:1 (1:1; 0:0; 2:0). «Крижинка-Компаньйон» — «Юність». 4:5 ОТ (1:1; 2:0; 1:3; 0:1). «Витязь» — ХК «Кременчук». 1:9 (0:1; 1:6; 0:2). «Рапід» — «Білий Барс». 2:5 (1:3, 1:0, 0:2).


1. «Донбас» — 24 очки; 2. «Дженералз» — 24; 3. ХК «Кременчук» — 24; 4. «Білий Барс» — 18; 5. «Витязь» — 12; 6. «Рапід» — 9; 7. «Крижинка-Компаньйон» — 7; 8. «Юність» — 2.


***


Ці ігрові дні подарували нам, без перебільшення, цікаве і захопливе видовище, коли в столичному Палаці спорту двічі зустрічалися «Дженералз» і «Донбас».


Форвард господарів Ігор Шаманський прокоментував матчі з донеччанами:


— Як на мене, нас певною мірою зачепила образлива поразка в першому матчі. Гра була рівна, але у «Донбасу» виявилося більше майстерності під час виконання буллітів. Отже, хотілося реабілітуватися перед уболівальниками. Їм велике спасибі, що прийшли. Дуже було приємно.


За напруженням дуже пристойні були зустрічі. Вони швидше нагадували рівень плей-оф у фінальній серії. Відступати нам було нікуди, бо вдруге поступитися вдома — це удар по самолюбству. Ми кинули в боротьбу всі наявні потуги. Адже потрібна була тільки перемога. Ми налаштовувалися серйозно, але, якщо відверто, нам трохи поталанило, бо використовували створені моменти.


Зрозуміло, що через такі ігри ми набираємо форму. Це дуже важливо — все-таки початок сезону. Вважаю, наша команда до чемпіонату готова відсотків на сімдесят. А це означає, що маємо достатньо резервів.

Потихеньку набиратимемо свої кращі кондиції.


Вважаю, що чемпіонат у нас пристойний, викликає чималий інтерес у прихильників хокею. У Палаці спорту зібралося багато вболівальників, давно такого не було. Я — оптиміст, і сподіваюся, що наступного сезону буде краще, збільшиться кількість учасників...


***


Наставник «генералів», чудовий у минулому форвард національної збірної Вадим Шахрайчук також сказав кілька слів про зустрічі його команди з «Донбасом»:


— Давайте будемо щирими і скажемо, що це не той «Донбас» дворічної давнини, коли донецький клуб був потужний і не пас задніх у КХЛ. А нині це така сама команда, як і наша. Не казатиму, що вона набагато сильніша чи слабкіша від нас.


***


Тепер «Донбас» і «Дженералз» мають однакову кількість очок. Але непомітно до них долучився ХК «Кременчук», котрий здобув дві перемоги поспіль. Отже, сподіватимемося, що станемо свідками цікавої суперечки за лідерство.

 


На знімку: момент поєдинку «Дженералз» із «Донбасом».


Фото hcdonbass.com.