Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною голосували на виборчій дільниці в київському Будинку офіцерів. 

 

Під час голосування глава держави заявив, що вибори до місцевих органів влади є дуже важливими, оскільки ними завершується перезавантаження влади. За підсумками волевиявлення, наголосив Президент, у кожній раді має бути сформована проукраїнська коаліція.


«Для мене було принципово, щоб після Революції Гідності були проведені президентські, парламентські і місцеві перегони. Дуже важливо, щоб вибори були проведені в умовах, які забезпечують вільне волевиявлення громадян. Вони мають відповідати найвищим стандартам, найвищій планці, яка була встановлена на президентських і парламентських виборах», — сказав Президент, повідомляє його прес-служба.


За словами глави держави, дуже важливо, що на цих місцевих перегонах будуть обрані нові лідери місцевих громад. «Ми зараз голосували за те, щоб Київ був справжнім європейським містом, європейською столицею. Думаю, у нас це вийде», — наголосив Петро Порошенко.


Також, заявив Президент, надзвичайно важливо, щоб при збереженні змагальності, політичної конкуренції, яка, безумовно, була на цих виборах, нині в місцевих радах були сформовані проукраїнські коаліції, аби не дати жодного шансу агресору дестабілізувати ситуацію всередині країни. «Впевнений, що в українського народу вистачить мудрості, в українських політичних сил — відповідальності для сформування проукраїнських коаліцій», — сказав Петро Порошенко.