Санкції проти Росії мають тривати, поки не припиниться окупація Криму. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій на зустрічі з міністром у справах Європи Форін Офісу Великобританії Девідом Лідінгтоном під час робочого візиту до Лондона.

 

«Санкції проти Росії було введено через анексію Криму. Тому ніяк не можна говорити про послаблення чи скасування санкцій, допоки Росія продовжує окупацію Криму», — наголосив він.


Девід Лідінгтон підтвердив незмінність курсу Великої Британії на підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і запевнив у підтримці європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави і курсу на впровадження реформ в Україні.


На зустрічі з міністром у справах культури, медіа та спорту Великобританії Джоном Віттінгдейлом Андрій Парубій подякував за його особисту підтримку в питанні звільнення Олега Сенцова, а також за підтримку з боку Великої Британії зусиль України у визволенні всіх незаконно заарештованих українських громадян із російського полону.


Порушення прав та свобод окупаційною владою у Криму стало ключовою темою зустрічей із британськими парламентаріями. Під час зустрічей у парламенті з керівником Багатопартійної міжпарламентської групи у справах України Джеральдом Ховардом та представником Комітету у закордонних справах Даніелем Кавчинскі Андрій Парубій, зокрема, наголошував на неприпустимості переслідувань кримських татар на тимчасово окупованій території України.


Перший заступник Голови Верховної Ради запросив британських парламентаріїв відвідати Україну.


У рамках робочого візиту Першого заступника Голови Верховної Ради до Великої Британії, що тривав з 21 по 23 жовтня, відбулися також його зустрічі з українською громадою.

Прес-служба Верховної Ради України.