У неділю в одному з центральних районів Токіо Шібуя сталася серйозна сутичка між турками та курдами, що мешкають у Японії. І ті, й інші прийшли до турецького посольства, аби завчасно проголосувати на дострокових парламентських виборах, які в Туреччині відбудуться 1 листопада.

 

Задовго до початку голосування біля посольства зібралося кілька сотень людей. Очевидці стверджують, що словесна суперечка дуже швидко переросла в окремі сутички, хоч їх і намагалися стримати поліцейські. Кілька разів, о сьомій та одинадцятій ранку, сутички переростали в жорсткі бійки з великою кількістю учасників. Дев’ятьох поранених довелося відправити в лікарню, у двох із них було зафіксовано переломи. Ще троє від ушпиталення відмовилися. Постраждало також двоє поліцейських.


Рух біля Шібуї було частково перекрито. Поліція посилила заходи безпеки. Принаймні кілька десятків автобусів з поліцейськими чергували до самого вечора, поки тривало голосування.


Дострокові парламентські вибори відбудуться в Туреччині 1 листопада через те, що під час попереднього голосування, у червні, жодна з партій не змогла ні вибороти більшості, ні домовитися з іншими партіями задля створення коаліції та сформування уряду.

Токіо.