Нинішні ціни на основні продукти харчування на Дніпропетровщині не тішать практично нікого. Ні продавців, яким дедалі складніше реалізувати свій швидкопсувний товар, ні покупців, котрі стоять перед постійним вибором: дорого й дуже дорого. Уже давно перетворився на делікатес український борщ, дедалі рідше перепадає «детишкам молочишка». З нетерпінням чекають свят і збирають грошей на головний вітчизняний продукт — сало.
Тепер нервових просимо не читати. За кіло більш-менш нормальної картоплі — 8 гривень «вынь да положь». На гривню дешевша цибулька гарної якості. По 5 — морква й буряк. Капуста на ринку стартує від 4 гривень. Про зелень годі й згадувати: петрушка, якщо не в пучках, то 70 гривень за кіло. За болгарський перець, неначе він доставлений на таксі із самого узбережжя, просять до 40 гривень. Помідори, якщо пошукати, то можна купити по 20 гривень і навіть дешевше. Огірки — гривень на п’ять дорожчі.
Якщо після всього цього ще залишилися фінанси, то їх можна спустити на м’ясо — ціни на нього порівняно стабільні вже кілька місяців: свинина — від 40 до 60 гривень за кіло, яловичина гривень на 5 дорожча. Кіло добірного сала злетіло до 45 гривень. Курятина у вигляді філе — 35 гривень. Домашня качка на пару гривень дорожча. Домашні яйця коштують до 15 гривень за десяток, магазинні — 10. Соняшникова олія обійдеться в 12—14 гривень за літр. Молоко — від 7 гривень за літр, сиру кисломолочний — 35 за кіло. За сметану правлять на п’ятірку дешевше. Ну, а на десерт — яблучка по 10—12 гривень, груші по 20 і апельсини-мандарини по 12—15 гривень за кіло. Крупи й цукор в останні пару тижнів зросли в ціні.
 
Дніпропетровська область.