Книга зацікавила назвою «Русский разухай или украинские грабли» і добротною поліграфією. Автор — перший заступник генерального директора Всесвітньої служби «Українське телебачення і радіомовлення — UA|TV» Володимир Земляний, а ілюстрації — світлини фотокореспондента «Голосу України» Олександра Клименка. 
Звичайно, книга про наших героїв, про війну на Донбасі, яку ми називаємо АТО. А в разухаї ми впізнаємо президента РФ Володимира Путіна, який, ніби граючись, з легкістю ухвалює рішення, трагічні для мільйонів людей.
— Путін повторює сценарій своїх російських попередників, царів і генеральних секретарів. Якщо українські граблі не відіб’ють йому мізки, то принаймні приведуть до тями, — каже Володимир Земляний і пояснює, що книга присвячена розвінчанню реваншистської ідеї «руського міра», під якою реставровано затерті імперські гасла. Саме тому автор використовує приклади з історії, зіставляє сьогоднішні події з минулими. В основу книги лягли щоденні передачі на телеканалі «УТР — UA|TV», які Володимир Земляний готував до ефіру разом із режисером Олександром Махоньком.
«Русского разухая...» видано за державною програмою «Українська книга». Написана книга російською мовою й адресована українцям, що потрапили під вплив російської пропаганди. Наклад хоч і невеликий — тисяча примірників, — але весь піде в бібліотеки і школи. Тут «Українська книга» влучила в десятку! Але мені, донедавна мешканцю Донецька, хотілося, щоб «Русский разухай...» потрапив до рук якомога ширшого кола читачів, навіть там, на тимчасово захоплених територіях. А тому треба видати малоформатну недорогу книгу, яка б з вуличних яток і сільських крамничок, із рук в руки розійшлася багатотисячним тиражем всією Україною. Можливо, Держкомтелерадіо зробить ще один влучний постріл? А можливо, знайдуться кошти на перевидання у приватних підприємців?

Ігор ЗОЦ, головний редактор газети «Донеччина».