Загалом цінова ситуація на Закарпатті стабільна. Серйозного зростання цін на продукти харчування не очікується. За словами заступника директора департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Василя Вовканича, Закарпаття входить у першу п’ятірку зі стабільності споживчих цін в Україні. Так, темпи зміни  на окремі види продуктів харчування не перевищують тих, що відстежуються загалом по Україні. Аналіз даних моніторингу облуправління статистики засвідчує, що впродовж поточного року цінова ситуація на ринку соціально значущих товарів характеризується незначним коливанням. За лютий індекс споживчих цін (інфляції) в області становив 100,3 відсотка, за січень-лютий — 100,2, а в Україні, відповідно, 100,8.
Станом на 25 березня зафіксовано зниження на 0,5 відсотка цін на м’ясо та м’ясопродукти; на молоко, сир та яйця — на 2, олію — на 1,5. Щоправда, дещо підвищилися ціни на хліб із борошна пшеничного — на 1,3 відсотка, хліб житньо-пшеничний — на 1,7, макаронні вироби — на 2,8, сметану — 1,7, картоплю — 0,3 та буряк — 1,4. Знизилися середні роздрібні ціни, зокрема, на масло вершкове (на 1,4 відсотка), м’ясо птиці (0,3), борошно пшеничне вищого ґатунку (0,9).
На нараді в ОДА зазначалося, що найсуттєвішим чинником підвищення цін на продовольчому ринку стали: дестабілізація на внутрішньому валютному ринку, зростання вартості пально-мастильних матеріалів та подекуди ажіотажний попит. Щоб не допустити надмірного та безпідставного зростання цін на основні продукти харчування, облдержадміністрація реалізувала свої повноваження щодо державного регулювання цін. Також до великодніх свят будуть організовані щонайменше три ярмарки з реалізації продуктів харчування за участі товаровиробників у обласному центрі.
 
Ужгород.