Хоча загалом явка на минулих місцевих виборах перевершила очікування — майже 35 відсотків виборців, все-таки можна вважати, що більшість жителів області самоусунулися від визначення власної долі. З різних причин.

Так вважає керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука. Якщо як приклад взяти Лисичанськ, то цим містом може управляти людина, за яку свій голос віддав лише кожний сьомий житель міста.

«Це законно. Але — не нормально», — висловлює свою думку Г. Тука. З другого боку, вибори, що минули, показали, що суспільство змінюється, до того ж зміни відбуваються без застосування «адміністративного ресурсу».

Попередні результати волевиявлення показують, що колишні регіонали не отримали на Луганщині «суцільної підтримки населення», як це намагаються довести керівники Опозиційного блоку. У двох районах області ця сила взагалі не потрапила до складу рад, у декількох районах вона не набрала переваги. «Хто міг уявити, що таке може статися у «вотчині Єфремова»? Ніхто!» — підкреслив Г. Тука. За його оцінкою, в області поки що немає політичної домінанти.

Луганська область.