Олімпізм. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оголосив склад Координаційної комісії зимових юнацьких Олімпійських Ігор 2020 року, які відбудуться в Лозанні (Швейцарія). Одним із п’яти членів комісії став українець Сергій Бубка, член виконкому МОК і президент українського Національного олімпійського комітету.


Бубка вже має досвід роботи з юнацькими Іграми — він був головою аналогічної комісії на перших в історії ЮОІ, які відбулися 2010 року в Сінгапурі. Сергій Назарович уже подякував на своїй сторінці у «Твіттері» президенту МОК Томасу Баху за призначення.


А головою нинішньої комісії стала 31-річна спортсменка зі Словаччини Данка Бартекова — бронзовий призер Олімпійських Ігор-2012 зі стендової стрільби. Данка — нині наймолодший член МОК і наймолодша голова комісії в цій організації.


Окрім Бубки та Бартекової, до складу комісії також увійшли кронпринц Данії Фредерік, генеральний секретар Олімпійського комітету Туреччини Несе Гюндоган, виконавчий директор зимових юнацьких Ігор-2016 Томас Гольместад і генеральний секретар Міжнародної федерації лижного спорту Сара Льюїс.


Інформуємо: в юнацьких Олімпійських Іграх можуть брати участь спортсмени від 14 до 18 років. Зимові Ігри в Лозанні, котра є світовою столицею олімпійського руху і де розташована штаб-квартира МОК, стануть третіми в історії. Перші відбулися в Інсбруку (Австрія) 2012 року, другі почнуться 12 лютого 2016 року в Ліллегаммері (Норвегія). На зимових ЮОІ розігрують 70 комплектів медалей у 7 видах спорту й 15 дисциплінах, участь візьмуть майже 1100 спортсменів.


Дзюдо. Абу-Дабі (ОАЕ). Юніорський чемпіонат світу до 21 року. Українець Віктор Макуха посів третє місце у ваговій категорії до 81 кг. У «бронзовій» сутичці киянин переміг представника Кореї.


Футбол. Дирекція Прем’єр-ліги затвердила дати проведення та час початку матчів 14-го туру чемпіонату країни.


7 листопада (субота). «Зоря» — «Металург» (14:00). «Чорноморець» — «Олімпік» (14:00).


«Олександрія» — «Шахтар» (17:00). «Карпати» — «Металіст» (17:00).


8 листопада (неділя). «Волинь» — «Ворскла» (14:00). «Дніпро» — «Говерла» (17:00). «Динамо» — «Сталь» (19:30).


***


Сьогодні стануть відомі вісім футбольних клубів, котрі продовжать боротьбу за Кубок України сезону-2015/16. А на п’ятницю призначено процедуру жеребкування 1/4 фіналу. Її розпочнуть об 11:00 в офісі Прем’єр-ліги. Матчі цієї стадії заплановані на 3 грудня 2015 року та 2 березня 2016 року.


Теніс. Перша ракетка України харків’янка Еліна Світоліна зіграє на турнірі Huajіn Securіtіes WTA Elіte Trophy в місті Чжугаї (Китай). Участь у ньому візьмуть тенісистки, котрі в рейтингу посідають з 9-го по 19-те місце, +1 тенісистка, яка отримала wіld card від організаторів.


Дюжина учасниць розпочнуть змагання в груповому турнірі (чотири групи по три спортсменки). Переможниці кожної з груп вийдуть до півфіналу.


Тімі Бачінскі (Швейцарія); Вінус Вільямс (США); Карла Суарес-Наварро (Іспанія); Кароліна Плішкова (Чехія); Белінда Бенчич (Швейцарія); Роберта Вінчі (Італія); Кароліна Возняцкі (Данія); Ана Іванович (Сербія); Сара Еррані (Італія); Медісон Кіс (США); Еліна Світоліна (Україна); wіld card.