Нині в області реалізується 20 спільних проектів


Делегація з чеських країв Височина та Пардубіце приїхала з візитом на Закарпаття, щоб підбити підсумки реалізації цьогорічних спільних із закарпатцями проектів та обговорити плани на наступний рік. Як повідомили «Голосу України» в облраді, співпраця приносить вагомі результати: приміром, поточного року в дошкільних і загальноосвітніх закладах області реалізується 20 спільних проектів з капремонту, енергозбереження тощо загальною вартістю понад 17 млн. грн. На їх реалізацію майже 5 млн., або третину, виділяє благодійний фонд «ВіЗа» край Височина, більш як 5 млн. — обласний бюджет.


Під час нинішнього візиту чеська делегація візьме участь в урочистому введенні в експлуатацію завершених спільних об’єктів: загальноосвітньої школи №3 м. Ужгорода, де проведено заміну вікон і оновлено фасад; реконструйованої будівлі дитсадка в с. Жорнава Великоберезнянського району; ДНЗ №16 м. Мукачевого, в якому замінено вікна та двері, та інших навчальних закладів. До урочистої передачі в експлуатацію готуються ще чотири дитсадки.


Володимир Чубірко від громади Закарпаття подякував чеським партнерам за підтримку, надану закладам освіти та культури краю. А гетьман Мартін Нетоліцький зауважив: «Ми будемо реалізувати нові проекти і в інших містах та селах області. Наступного року виділимо для цього 1,5 млн. чеських крон. Окрім того, створимо контактний інформаційний центр на Закарпатті для кандидатів на працевлаштування в Чехії».


Також гості разом з головою обласної ради Володимиром Чубірком встановили інформаційну табличку на бюсті першого президента Чехословацької Республіки Томаша Масарика.


Закарпатська область.