Відкриття першого в Україні Центру іранської культури готує Обласна наукова бібліотека імені Олеся Гончара в Херсоні. Активно сприятиме в цьому й Посольство Ісламської Республіки Іран. Голова дипломатичної місії Ірану в Україні пан Мохаммад Бехешті Монфаред (на знімку з книгою) уже відвідав майбутніх партнерів, оглянув технічне приміщення читального залу, де розміститься  центр.

 


— Досвід роботи подібних осередків іноземної культури ми вже маємо — у книгозбірні, приміром, відкрито Центр культури Канади, Екологічний центр за підтримки посольств Канади та Норвегії, — зауважує директор ОНБ імені Гончара Надія Коротун.


Вона переконана: відкриття Центру іранської культури — не примха і не данина моді. У Херсоні дедалі більше молоді, що прагне вивчати східне мистецтво та мову фарсі, розповсюджену на Сході. Нині книго-збірня мало що може їм запропонувати. В її розпорядженні лише з десяток зразків літератури на фарсі. Коштів на її закупівлю місцевий бюджет не виділяє. Тому тут розраховують на допомогу Посольства Ірану. Центр також планують обладнати комп’ютерами, підключеними до Інтернету. Сумарна вартість нового проекту, за попередніми оцінками, сягне двадцяти тисяч євро.


Херсон.


Фото Миколи МАКАРЮКА.