Кількість жертв потужного землетрусу силою в 7,5 бала в Південній Азії невпинно зростає. Його епіцентр містився в гірському районі Гіндукуш, де проходить кордон між Афганістаном, Пакистаном, Індією... Крім цих країн, істотні поштовхи відчули в Таджикистані. З усіх країн, які зачепив землетрус, надходять повідомлення про руйнування і поранених. За кількістю загиблих найбільше постраждав Пакистан, де загинули щонайменше 237 людей, понад півтори тисячі поранено. В Афганістані загинуло щонайменше 76 і понад 230 — поранено.


Проте цифри ці не точні. Нині рятувальники обох країн намагаються дістатися найбільш постраждалих віддалених районів. В Афганістані цю гірську місцевість контролюють таліби, які вже виступили із заявою, в якій закликали допомагати жертвам землетрусу і сприяти доступу рятувальників і гуманітарних організацій до жертв стихії, повідомляє «Радіо Свобода».


Нагадаємо, що 2005 року в пакистанському Кашмірі стався землетрусу, магнітудою 7,6 бала. Тоді загинуло понад 75 тисяч людей.