Кандидат у міські голови Запоріжжя від Українського Об’єднання Патріотів («УКРОП») Ярослав Гришин (на знімку) вважає, що робиться все можливе, щоб не допустити його до другого туру виборів голови Запоріжжя. Про це сам кандидат у вівторок розповів в інтерв’ю кореспонденту «Голосу України».

 

 


Кандидат наголошує, що протягом усього дня підрахунку голосів він на відсоток випереджав свого найближчого конкурента — Миколу Фролова, висунутого від БПП. Проте ввечері несподівано виявилося, що у Фролова на піввідсотка більше голосів.


Дивно, на думку Ярослава Володимировича, виглядає і той факт, що «УКРОП» набрав явно більше голосів, ніж БПП, однак розстановка сил Гришин—Фролов виявилася протилежною.


— Це справді нелогічно: адже за всіма соцдослідженнями, у мене рейтинг був на 5% вищим, ніж в «УКРОПУ». Тому мій результат мав становити майже 17%. І це підтверджується нашими власними підрахунками. Отож, сто відсотків, мене намагаються позбавити участі в другому турі виборів. Це однозначно!


Причиною такого розкладу він називає явні маніпуляції.


— Стовідсотково були фальсифікації. Адже ми документували, повідкривали кримінальні справи, подавали і сьогодні подаємо позови. Підрахунок ішов таким чином: спочатку рахували до обласної ради, потім — до міської, а затим — у міські голови. І на одній дільниці, наприклад, до облради в нас було 115 голосів, до міськради — 100, а на міські голови — 85. Такого не може бути в принципі! — розповів Ярослав Гришин. — Коли ми це побачили — почали їздити по дільницях і зупиняти цей процес. І тоді вони просто зупинили підрахунок. У нас залишилися останні Шевченківський і Орджонікідзевський райони: вони просто зупинили підрахунки до трьох годин дня понеділка — там навіть не здавалися протоколи комісій. Тому, там, безумовно, були фальсифікації, робилися вкидання, переписувалися протоколи комісій — ми це знімали на відео.
Ярослав Гришин висловив думку, що в нього намагаються відібрати право виходу в другий тур.


Він зазначив, що має намір захистити реальні результати голосування. Уже подані десятки позовів за різними дільницями, на яких буде запропоновано провести повторне голосування.