Учора Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, народні депутати, урядовці, представники київської міської влади та ветеранських організацій вшанували День визволення України від фашистських загарбників (на знімку). Очільники країни поклали квіти до столичного Меморіалу Вічної Слави, хвилиною мовчання пом’янули загиблих на шляху до цієї Перемоги й зі словами вдячності звернулися до тих, хто живий.

 

 

У 71-шу річницю цього свята глава парламенту віддав шану ветеранам: «Скільки вони пройшли за своє життя, скільки страждали, скільки зазнали випробувань... І сьогодні несуть позитив і тепло». Звертаючись до вже літніх переможців, він висловив вдячність за те, що «ми маємо сьогодні можливість жити в Україні». Володимир Гройсман переконаний: «У нас буде другий день такого ж свята». Один, за його словами, стосуватиметься визволення від фашистських, а другий — від російських загарбників.


«Ми шануємо подвиг наших бійців, наших визволителів, які зробили крок до визволення Європи від фашистської чуми», — підкреслив глава уряду. Арсеній Яценюк також зазначив: «Настане день, коли українські війська повернуться на східний кордон України й територіальна цілісність держави буде повністю відновлена».