Стратегічний на виборах продукт — гречка — у тернопільських магазинах після місцевих перегонів знову зростає у ціні. Продають її по 30 гривень за кілограм, а в деяких супермаркетах і по 35. У департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації заспокоюють: гречки цього року посіяли вдвічі більше, ніж торік, а є ще старі запаси. Тож дефіциту не буде, більше того, товаровиробники матимуть проблеми з її збутом.

Немає причин для подорожчання й інших продуктів, які виробляються в області. Директор департаменту Олег Напора ситуацію з гречкою пояснює застосуванням торговими мережами спекулятивних технологій, але споживачам від того не легше. Фахівці кажуть, що витрати на гектарі вирощування гречки становлять приблизно півтори тисячі гривень. Це ж як треба накрутити, щоб до покупця вона дійшла за такою фантастичною ціною?..

Тернопільська область.