Від початку цього року ситуація в Сирії погіршилася. Ескалація насильства призвела до загибелі людей, руйнувань і нових потоків біженців. Сторони конфлікту обстрілюють густонаселені житлові райони, у тому числі лікарні. Облога міст використовується як засіб ведення бойових дій. Про це днями Раді Безпеки ООН розповів координатор надзвичайної допомоги ООН Стівен О’Брайєн.

«Згідно з нашими оцінками, нині на всій території країни тієї або іншої форми захисту й  гуманітарної допомоги потребують майже 13,5 мільйона людей», — повідомив він членам Радбезу. За словами Стівена О’Брайєна, серед тих, кому необхідні підтримка й захист, — понад шість мільйонів дітей. Бойові дії і насильство призвели до того, що більше половини сирійців змушені були залишити свої домівки й рятуватися втечею.
«Це одна з найбільших криз переміщення людей у сучасній історії», — заявив координатор гуманітарної допомоги ООН. Сьогодні число переміщених осіб усередині Сирії становить 6, 5 мільйона осіб. Ще майже 4,2 мільйона втекли до сусідніх країн. Активізація збройних сутичок і зростання насильства протягом останніх двох тижнів обернулися важкими гуманітарними наслідками на півночі Сирії. Представник ООН заявив, що сторони конфлікту продовжують використовувати облогу як засіб ведення війни. За його оцінками, на сьогоднішній день майже 393 700 людей перебувають в обложених районах, у тому числі тих, які знаходяться під контролем ІДІЛ, повідомляє Центр новин ООН.

 

 

 

На знімку: засідання Ради Безпеки по Сирії.

Фото із сайту ООН.