Після закриття деякими країнами Балканського півострова своїх кордонів для біженців у регіоні до зими може бути прокладено новий міграційний коридор — через Албанію. У Тирані вже заявили, що Албанія, будучи країною-кандидатом на вступ до ЄС, готова відіграти свою роль в урегулюванні кризи із сирійськими біженцями.

 

Як повідомило Албанське телеграфне агентство (АТА), країна вже почала інтенсивно готуватися до напливу нелегалів із Північної Африки та Близького Сходу в округах Гірокастро й Корча. В останньому вже визначено місце для будівництва табору для біженців, поблизу міста Білішт. Сюди направлятимуться усі мігранти, які перетинають кордон із Грецією. У районі Гірокастро створено всі умови для прийняття 5 000 біженців. Їх розміщатимуть в приміщеннях старих казарм і аеропортів, які зараз утеплюються.


Прем’єр-міністр Албанії Еді Рама після зустрічі лідерів Австрії, Болгарії, Хорватії, Македонії, Німеччини, Греції, Угорщини, Румунії, Сербії, Словенії та Швеції, присвяченої вирішенню кризи із сирійськими біженцями в Європі, заявив, що країна поки не мала проблем з напливом мігрантів, але уважно придивляється до досвіду сусідів.