Останню добу бойовики порушували режим тиші та провокували наших бійців декілька разів. Найгарячіше було біля населеного пункту Авдіївка на Донеччині. Там терористи застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Таку інформацію оприлюднили вчора у прес-центрі АТО.

Яка нині ситуація на передовій, розповів «Голосу України» боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації с. Піски): «Провокації продовжуються. Постійно працюють ворожі снайпери, професійні диверсійно-розвідувальні групи. За останній час у нас троє поранених і один загиблий. Наша розвідка доповідає: в Донецьку багато солдатів РФ. У місті вони ховають не тільки «Гради», а й «Тюльпани», САУ і багато інших цікавих установок. Сепари щодня проводять навчання й заняття з фахівцями з РФ. І, судячи з усього, їхні плани досить серйозні. Найближчим часом вони обов’язково підуть у наступ. Адже їм потрібно змінити лінію фронту. Війна триває...»
Як повідомили у прес-службі Міноборони, останні декілька тижнів у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це пов’язано, зокрема, з тим, що сторони конфлікту під наглядом представників ОБСЄ почали відводити малокаліберну зброю від лінії зіткнення.
«Нині на маріупольському напрямку триває підготовка до відведення артилерійського озброєння калібром до 100 мм. Військові сапери продовжують розмінування місцевості по всій лінії розмежування», — зазначили в силовому відомстві.