Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман провів зустріч із делегацією Національної коаліції підтримки євразійського єврейства (США).

Глава українського парламенту подякував гостям за підтримку в непростий для нашої держави час, коли «маємо і військову агресію з боку Росії, і намагання дестабілізувати ситуацію всередині країни».
Висловивши вдячність Сполученим Штатам Америки за підтримку України на шляху протистояння агресору, В. Гройсман підкреслив, що «ми відчуваємо підтримку США, в тому числі фінансову, але Україна потребує допомоги в частині надання оборонної зброї». «Наявність в Україні оборонного озброєння буде вагомим аргументом для відступу окупанта», — сказав він, підкресливши, що «ми захищаємо не лише власні кордони, а й кордони Європи, кордони європейської цивілізації».
В. Гройсман поінформував про хід системних реформ, які розпочато в Україні. «Зміни у системі місцевого самоврядування, децентралізація влади дозволять побудувати якісну систему управління державою, провести реформи в інших сферах життя держави, побороти корупцію, яка потужно вкорінилася і з’їдає країну зсередини», — сказав він.
Члени делегації висловили вдячність за можливість такої зустрічі і сподівання, що позитивна динаміка перетворень в Україні зберігатиметься і надалі.
Сторони обговорили шляхи взаємодії і підтримки під час підготовки до вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру. Жалобні заходи до 75-х роковин цієї трагедії відбуватимуться наступного року на державному рівні. «Це символічна подія, бо важливо вшанувати жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, — мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, а також об’єднати зусилля суспільства, аби запобігти повторенню злочинів проти людяності», — зазначив В. Гройсман.
В. Гройсман заявив про відкритість українського парламенту до співпраці і взаємодії.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

 

 

Зустріч Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з Виконавчим директором Національної коаліції підтримки євразійського єврейства М.Левіним (праворуч).

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.