«Вибори до місцевих органів влади в Україні відбулися якісно і підтвердили курс держави на її демократичне реформування», — заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Ізабель Дюмон.

 

Пані Посол привітала Голову Верховної Ради України з тим, що вибори відбулися. Глава українського парламенту зазначив, що ці вибори засвідчили незворотність реформ та демократичний вибір громадян, а вибори в Маріуполі та Красноармійську «мають бути проведені».


Співрозмовники також обговорили перебіг процесу реформи з децентралізації в Україні. Разом із тим, глава парламенту наголосив на необхідності масштабного інформування громадян України про суть децентралізації, щоб «кожен зрозумів, що створення якісного механізму управління державою приведе до створення якісного життя кожної людини в нашій державі».


Пані І. Дюмон запевнила у повній підтримці України з боку Франції в цьому процесі та повідомила, що її дипломатичне представництво готує низку публічних заходів в Україні з метою обміну відповідним досвідом та підвищення обізнаності громадян.

Прес-служба  апарату Верховної Ради України.

Дослівно

 

Голова Верховної Ради України Володимир ГРОЙСМАН:


— Децентралізація — це ключ до успіху держави, коли є ініціатива та відповідальність на локальному рівні.