Перший економічний день у парламенті заплановано провести 10 листопада, коли мають намір розглянути 15 інвестиційних, антимонопольних та дерегуляційних законопроектів. Голова Верховної Ради Володимир Гройсман погодився, що така практика має стати регулярною.

Голова парламентського Комітету з промислової політики та підприємництва, заступник лідера Радикальної партії Віктор Галасюк (на знімку), який неодноразово виступав з вимогою проведення «економічного дня» в парламенті, наголосив: «Потрібно спочатку вирішувати стратегічні завдання, а вже потім — поточні проблеми, а не навпаки. Тому економічні закони, спрямовані на відродження виробництва, залучення інвестицій та створення робочих місць мають розглядатися позачергово, а не відкладатись в довгу шухляду, як це робить влада сьогодні».
Серед законопроектів першого економічного дня: восьмимісячний мораторій на перевірки бізнесу, законопроекти про державно-приватне партнерство та індустріальні парки, а також пакет антимонопольного законодавства.

Матеріал надано Комітетом з питань промислової політики та підприємництва.