Відбулося перше засідання Одеської міської ради сьомого скликання. На ньому голова міської виборчої комісії Євген Григор’єв оголосив результати виборів і реєстрації депутатів Одеської міської ради сьомого скликання, зокрема повідомив, що місьцевим головою Одеси обрано Геннадія Труханова.

 

— Відсьогодні ми повинні залишити свої політичні амбіції за територією міськради, об’єднатися та працювати на благо міста. Перед нами стоїть спільне завдання — реалізовувати ті очікування, які покладають виборці на нашу з вами роботу. Я вважаю, що сьогодні в нас із вами є все, щоб сформувати ефективну команду, — заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов, звертаючись до депутатів міської ради.


Згідно з рішенням міської територіальної виборчої комісії, яка підбила підсумки голосування з виборів до міської ради, що складається з 64 депутатів, політична партія «Довіряй справам» буде представлена 27 депутатами, Блок Петра Порошенка «Солідарність» — 14, Опозиційний блок — 12, Українська морська партія Сергія Ківалова — 6, «Самопоміч» — 5 депутатами.


Варто зазначити також, що перша сесія міськради супроводжувалася двома мітингами біля будівлі Одеського окружного адміністративного суду, де розглядали позови про скасування результатів виборів на кількох дільницях з виборів міського голови Одеси.


Кілька сотень одеситів з українською символікою підтримували кандидата на посаду міського голови Сашу Боровика, що посів друге місце. За кілька метрів від них проходив мітинг прихильників знову обраного керівника Одеси Геннадія Труханова.

Одеська область.