Названо пари чвертьфіналістів

Футбол. Київ. Учора в офісі української Прем’єр-ліги відбулося жеребкування пар 1/4 розіграшу Кубка країни.
Ось його результати: «Ворскла» (Полтава) — «Шахтар» (Донецьк); «Олександрія» — «Динамо» (Київ); «Волинь» (Луцьк) — «Зоря» (Луганськ); «Сталь» (Дніпродзержинськ) — «Дніпро» (Дніпропетровськ).
Як відомо, матчі цієї стадії відбудуться 3 грудня і 2 березня.

Німецький клуб вигнав гравця «Севастополя»

Клуб другого дивізіону чемпіонату Німеччини «Уніон» (Берлін) розірвав контракт з українським футболістом Денисом Причиненком.
За словами тренера Саші Левандовського, екс-гравець «Севастополя» більше не потрібний берлінській команді.
Колишній півоборонець юніорської збірної України, котрий має німецький паспорт, став вільним агентом і має право перейти до будь-якого іншого клубу. Як з’ясувалося, нещодавно 23-річний Причиненко заявив, що «коли б не Путін, у Криму був би Майдан».

Знамениті гравці отримали тренерські дипломи

Учора в Будинку футболу відбулося вручення тренерських ліцензій «А»-диплом УЄФА.
Серед майбутніх наставників футбольних команд — відомі футболісти Анатолій Тимощук, Володимир Єзерський, Максим Калиниченко, Даріо Срна, Олександр Мелащенко, Максим Шацьких, В’ячеслав Шевчук та інші.

Колишнього капітана збірної України обрали міським головою

Знаменитий регбіст Олексій Цибко переміг на виборах у рідній Смілі.
У минулому капітан збірної України з регбі і колишній президент національної федерації Олексій Цибко став міським головою Сміли (Черкаська область). На виборах, котрі відбулися минулої неділі, 48-річний Цибко набрав майже 40 відсотків голосів, випередивши найближчого переслідувача на 34 відсотки.
Цибко — один із найвідоміших регбістів нашої країни кінця 1990-х років. Тепер є президентом заснованого ним самим дитячого регбійного клубу «Сміла».
Крім спортивної кар’єри, Цибко відомий своєю службою в зоні АТО — він воював у складі батальйону «Дніпро» і побував в Іловайському котлі.

Де, з ким і коли...

Футзал. Став відомий розклад фінальної стадії Євро-2016, котрий відбудеться в Белграді (Сербія). Турнір стартує 2 лютого о 19:30 (за київським часом) зустріччю господарів першості — сербів — зі збірною Словенії.
Пропонуємо розклад матчів української збірної в групі:
4 лютого. Угорщина — Україна (22:00). 6 лютого. Україна — Іспанія (22:00).
Чвертьфінали — 8—9 лютого. Півфінали — 11 лютого. 13 лютого — матч за третє місце та фінал.

Третя вершина Симони Байлс

Спортивна гімнастика. Глазго (Велика Британія). Чемпіонат світу. У фіналі жіночого багатоборства тріумфально виступила Симона Байлс (США), котра виборола «золото» з результатом 60,399. Вона посіла перше місце навіть попри те, що у фіналі показала результат на понад бал гірший, ніж у кваліфікації.
Для Симони це вже друга золота медаль у Глазго. Раніше вона стала чемпіонкою в складі збірної США в командному змаганні. Також Байлс встановила ще одне досягнення, вигравши багатоборство на трьох чемпіонатах світу поспіль. «Срібло» виборола ще одна американка — Габріелла Дуглас, «бронза» — у румунки Лариси Іордаке.
А ми не приховуємо, що очікуємо успішного виступу в Шотландії нашого лідера Олега Верняєва.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.