Понад двадцять лікарів та медсестер поліклінічного відділення залізничної лікарні у місті Таврійськ Херсонської області перекрили автодорогу біля Північно-Кримського каналу. Люди в білих халатах кілька годин рухалися пішохідним переходом, заважаючи автомобілістам, вимагали віддати їм чесно зароблену зарплату, яку не отримують уже понад сім місяців. На зустріч із пікетувальниками приїхали міліція, міський голова Таврійська Микола Різак та заступник міського голови сусідньої Нової Каховки Леонід Чурсінов. Але вони спромоглися лише висловити медикам своє щире співчуття.

У поліклінічному відділенні залізничної лікарні Таврійська, яка обслуговує понад 4,5 тисячі місцевих жителів, є 54 працівники. Після того як держава припинила фінансування відомчих лікувальних закладів з держбюджету, на Херсонщині все ніяк не можуть домовитися, хто має платити медикам з Таврійська зарплату. У Херсоні залізничну лікарню на утримання громади взяли, але перераховувати гроші з муніципальної скарбнички відмовляються. А в Таврійську та Новій Каховці ніяк не дійдуть згоди, хто та з яких джерел має фінансувати багатостраждальне поліклінічне відділення.
«Співчуваючи нашим співробітникам, власники магазинів Таврійська спершу давали харчі у борг, встановивши ліміт у 2,5 тисячі гривень на особу. Але ліміт уже вичерпався, і тепер ми виживаємо тільки завдяки старим запасам та врожаям з городів. Дійшло до того, що старенька пацієнтка притягла до поліклініки казан із пловом і особисто обійшла кабінети, нагодувавши кожного з лікарів. Їй щирий уклін, але ж їсти хочеться щодня, а на таку підгодівлю постійно сподіватися не можна, — описує «блокадні будні» медичного закладу завідувач поліклініки залізничної лікарні Володимир Лопачук.
За словами головного лікаря залізничної лікарні Херсона Анатолія Доніча, заборгованість із зарплати працівникам поліклінічного відділення перевищує 960 тисяч гривень. Лікарі та медсестри кажуть, що блокуванням руху не обмежаться і наступною акцією буде пікетування будівлі облради. Обмірковують тут і можливість поєднати пікетування з оголошенням голодування. Фізично вони до цього вже готові.

Херсонська область.