У Львівському палаці мистецтв презентували інтерактивний соціально-мистецький проект «Торкаючись, бачу: великі українці».

За словами директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христини Береговської, проект довів, що культура є доступною для всіх, а мистецтво стало інструментом пізнання світу для людей з особливими потребами.
«Цей проект нікого не залишить байдужим, — зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час урочистої церемонії відкриття виставки. — Насамперед тому, що тут представлені люди, якими ми пишаємося, які презентують нас у всьому світі. Окрім того, завдяки виставці люди, які по-різному бачать і відчувають світ, зможуть однаково подивитися на визначні постаті нашої історії та сьогодення».
Загалом представлено 12 скульптур величних українців. Серед них Тарас Шевченко, Іван Франко, Андрей Шептицький, Георгій Гонгадзе, Марія Заньковецька, Сергій Нігоян. До кожного бюсту долучено табличку з відповідною інформацією шрифтом Брайля та аудіозапис. Про відомих українців розповідають Джамала, Павло Табаков, Святослав Вакарчук та інші виконавці. Розмалювали скульптури кольоровими фарбами діти з вадами слуху та мовлення.
Виставка експонуватиметься у Львові впродовж першого тижня листопада, а згодом — помандрує Україною і завершиться у Києві.

Львів.

 

 

Якщо не можеш побачити, то відчути мистецтво можна завдяки слуху.

Фото надане прес-службою Львівської облдержадміністрації.