Минулої п’ятниці ввечері в Кременчуці на Полтавщині внаслідок зіткнення легковика «Деу-Ланос» і вантажівки «Вольво» загинув суддя тамтешнього Автозаводського районного суду Віталій Зємцов. Водія легковика та потерпілого з вантажівки із травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано.


За словами начальника УМВС в області Олега Беха, водій і пасажир легковика тікали від правоохоронців, під час погоні пошкодили кілька автомобілів. Утікачі, за словами головного міліціонера Полтавщини, «були фігурантами кримінального провадження, пов’язаного з корупцією». Опікувалися ним безпосередньо співробітники Генеральної прокуратури. Такою є офіційна інформація від міліції.


Повідомлення останньої доповнюють дані з неофіційних джерел. Вони свідчать, що почалося все на паркувальному майданчику великого торговельного центру, де правоохоронці намагалися затримати автомобіль із суддею та адвокатом. Підставою для затримання стало нібито отримання хабара у розмірі 5 тисяч доларів США. Машину, за кермом якої був адвокат, оперативники заблокували своїм транспортом, але вона буквально «пробила» собі дорогу й стрімко помчала містом. Правоохоронці вирушили за втікачами. Зрештою, після кількох незначних зіткнень і пошкоджень автівок (у тому числі й тієї, в якій їхали оперативники) легковик «Деу-Ланос» на швидкості понад сто кілометрів на годину врізався у вантажівку. Саме це зіткнення виявилося фатальним...


Полтавська область.