Останню добу в зоні АТО обстрілів не зафіксовано. Нині триває робота щодо відновлення інфраструктури Донбасу. На завершальному етапі — відновлення дахів шкіл у Миронівському та Луганському. На жаль, бойовики продовжують провокувати наших військових. У прифронтових зонах працюють ворожі снайпери. Принаймні таку інформацію учора повідомили в прес-центрі АТО.
Яка нині ситуація на передовій, «Голосу України» розповів боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації с. Піски): «У нас як завжди. Бойовики постійно провокують наших хлопців. Так, учора ворожа диверсійна група підійшла впритул до наших позицій. Десь півгодини вони лупили зі стрілецької зброї та гранатометів. Потім відступили. Вони зовсім знахабніли, оскільки знають, що ми вогонь не відкриватимемо. Цікава ситуація виходить: перебуваємо на своїй землі, а захищати її не дозволяють. Днями сепари з боку донецького аеропорту лупили із ЗУ-23-2. На щастя, ніхто не постраждав. Сумна звістка прийшла з Авдіївки. Там загинуло двоє наших побратимів. Війни немає, перемир’я, а патріоти майже щодня гинуть на фронті».
Як повідомив днями ЗМІ начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко, істотних змін чисельності російських угруповань на окупованих територіях країни та уздовж її державного кордону не відбулося. «Ймовірність ескалації конфлікту залишається великою. За оперативною інформацією, російські військові відійшли від лінії розмежування та розташувалися по обидва боки тимчасово неконтрольованої ділянки кордону України та РФ. Вони продовжують навчати бойовиків та ввозити зброю з Росії», — зазначив він.