Голова Верховної Ради Володимир Гройсман негативно оцінив спроби слідчих вручати повістки народним депутатам, які не ходять на засідання погоджувальної ради. Про це він заявив під час брифінгу.

«Мені передали записку про те, що двоє слідчих мають інформацію, яку хочуть надати. Я думав, що це стосується мого запиту щодо подій, які відбувалися минулого тижня, зокрема в Дніпропетровську. Тому вважав за необхідне, щоб вони висловили позицію, і, напевне, це було б для депутатів інформативно. Коли почув, що йдеться про вручення повісток тим, кого немає на погоджувальній раді, для мене це було дивно. Тому попросив представників правоохоронних структур зачекати за межами зали», — розповів очільник парламенту та додав, що направить своїх працівників на зустріч зі слідчими, щоб зрозуміти, як вони потрапили на засідання погоджувальної ради та їх мету.
Володимир Гройсман сказав, що чув лише прізвище Новинського, і закликав народного депутата отримати повістку і надати правоохоронним органам необхідні пояснення.
Глава парламенту зазначив, що у нього немає інформації щодо повісток на народних депутатів від фракції «Опозиційний блок» Наталію Королевську та Олександра Вілкула.
Водночас Голова Верховної Ради вважає такий формат вручення повісток неприйнятним. Хоча розуміє позицію правоохоронних органів, оскільки депутати відмовляються приходити і давати елементарні пояснення.
Володимир Гройсман переконаний, що 
тільки результати публічних розслідувань, наведення фактів зможуть повернути довіру до правоохоронної системи. 
Також, за його словами, треба відновити довіру до судових органів влади. Зокрема, ухвалити конституційні зміни, які відповідають висновкам Венеційської комісії. Паралельно набирати нових людей через публічні конкурси, котрі можуть внести абсолютний позитив у судову систему країни.
Крім того, Володимир Гройсман наголосив: склад ЦВК треба змінювати відповідно до закону. «Я очікую, що всі фракції внесуть пропозиції і їх буде подано до парламенту для голосування», — резюмував Голова Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.