Було багато розмов про необхідність заощаджувати енергоносії. Не один уряд наголошував, що Україна багато спалює газу і не дбає про економію електроенергії.


Своє «вагоме» слово сказав і новий уряд. Підняв ціни на газ і електроенергію в декілька разів і закликав наш бідний народ утеплювати хати та переходити на альтернативні види палива. І, бач, навіть позику дає за рахунок держави. Та чи створив умови для цього?.. Ні! Уряд не знає, скільки будинків потрібно утеплювати, немає фірм, наголошую — державних фірм, які могли б виконувати роботи із заміни котлів, утеплення осель, особливо в сільській місцевості.


Наш уряд, мабуть, не знає, що у селах переважно мешкають люди похилого віку. Їхня хода — від хати до воріт. Вони не можуть поїхати в той банк, який дає позику, а тим паче — самостійно виконати роботи.
На мою думку, потрібно, щоб кожен сільський депутат обійшов свою дільницю і з’ясував проблеми його виборців. А потім у сільській раді необхідно провести загальний аналіз стану та знайти шляхи вирішення. Скажімо, створити чи запросити відповідну фірму з утеплення і ремонту будівель.


Завдання уряду на місцях —  створити умови для реконструкції опалювальних систем та утеплення будинків, не допустити замерзання людей, особливо — похилого віку.


Є. ГОЙ.


Корчин Радехівського району Львівської області.


Мал. Миколи КАПУСТИ.