До акції долучилися представники групи цивільно-військового співробітництва сектору «М» та військовослужбовці підрозділу морської піхоти. Ініціатором заходу виступила громадська організація «Надія майбутнього країни».

— У 2014 році під гуркіт «Градів» ми вийшли і змогли посадити 1000 саджанців ясеня в першій Обереговій лінії парку «Родина», яка розташована за 15 км від Широкиного. В 2015-му за екологічним планом ми продовжуємо висаджувати дерева. Цієї осені запланували посадити 1600 саджанців, — розповідають організатори.
«Це чудовий приклад озеленення для інших населених пунктів України. З нашою допомогою жителі міста зможуть насолодитися всією красою парку уже за 5 років», — розповідає учасник акції від групи ЦВС Олександр Жердьов.
Загалом за участю військових, волонтерів, медиків та вчителів за один день було посаджено 400 ясенів та 240 саджанців пірамідальної тополі.
Як стверджують організатори, основна ціль акції — передати ідею створення сімейних парків 16 містам України, де буде алея героїв, що загинули, захищаючи свою Батьківщину. За планами активістів найближчим часом в Маріуполі має з’явитися ще 15 такий алей. Вони будуть розміщені на площі в п’ять гектарів.