Прогнозами щодо можливих фаворитів президентських перегонів поділилися політологи
Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко на вчорашній прес-конференції зазначив, що цьогорічні президентські вибори стануть рекордними за кількістю кандидатів. Фаворити вже відомі — Петро Порошенко та Юлія Тимошенко. Але, за його словами, є ще потенційний фаворит — Сергій Тігіпко. «Якщо йому вдасться збільшити рівень підтримки на Сході, тоді він зможе втрутитися в боротьбу за вихід до другого туру. Поки що шанси теоретичні, тому що вибір Віталія Кличка брати участь у перегонах міського голови столиці додає голосів і П. Порошенку, і частково Ю. Тимошенко, що відповідно ускладнює завдання для С. Тігіпка», — зазначив експерт.
На його думку, інші кандидати змагатимуться за власні інтереси на майбутніх парламентських перегонах і намагатимуться своїм політичним силам забезпечити підґрунтя для просування партійних списків. «Тут рейтинг кандидата в Президенти має важливе значення», — зауважив екcперт.
Решта кандидатів, за словами В. Фесенка, працюють або на те, щоб догодити власному самолюбству, або виступити в ролі технічних кандидатів.
У свою чергу в інтерв’ю «Голосу України» директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала сказав, що шанси перемогти на виборах Президента має як Петро Порошенко, так і Юлія Тимошенко. «Ситуація швидко змінюється. Приміром, наприкінці січня за П. Порошенка готові були проголосувати 9 відсотків громадян, а нині — 25. За два місяці його рейтинг збільшився у два з половиною рази», — зазначив політолог.
У Партії регіонів, сказав експерт, є два кандидати-конкурента. Це Михайло Добкін та Сергій Тігіпко. Вони фактично розтягнуть електоральне поле, і в такому разі вірогідність потрапляння когось із них до другого туру достатньо мала. Особливо після того, як В. Кличко вирішив не йти на президентські вибори.