Зазвичай виїзд на передову сектору «М» передбачає доставку волонтерської допомоги і посилок польової пошти. Разом зі зміною погоди прийшла і потреба в утепленні приміщень бійців. Допомагають у цьому і волонтери, і родичі військовослужбовців, що перебувають на передовій.

Новоселівка. Тут вперше побачили, як утеплюють приміщення для бійців. Застали останню фазу приготувань, коли встановлювали надпотужний булер’ян для опалення. Хлопця, що мав отримати посилку, не було на місці. Тож офіційно її отримав довірений боєць.
До речі, помітно, що майже кожен, хто хоч раз виїжджав на передову, побачивши реалії справжнього життя бійців, нюанси побуту та проблеми, починає підключати своїх друзів, родичів, колег. Так і цього разу. Один із офіцерів нашої групи — майор Анатолій Кравчук — отримав посилку від товариша Дмитра з Вінниці, який також проходив службу в секторі «М». Військовий передав надзвичайно необхідну річ — теплі берци для бійців.
Чермалик. Тут нас застав справжнісінький холод і шалений вітер. Привезли хлопцям мапи від «Логістичної сотні». З ними бійцям буде простіше орієнтуватися на місцевості, ніж по мапах 50-річної давності.
Далі за планом — надали бійцям волонтерську допомогу з Одеси у вигляді розмальованого печива та дитячих картин. Звідти нам її надіслала Олена Мельник. Дівчина залучила до співпраці своїх друзів та колег. У результаті — постійно доправляє нам продукти та необхідні речі. Також привезли супи швидкого приготування від «Кухарської сотні Приірпіння». Ще хлопці отримали чай, каву, сигарети та різноманітні солодощі.
В Орловському не оминули увагою і умови проживання воїнів. Привезли їм різноманітні засоби утеплення для житла. Таку ініціативу виявили волонтери з Києва.
Зрештою, поїздка була багата на розмови з бійцями та враження від зміни погоди. Тішить душу те, що хлопці не опускають руки, а готуються до зими. Вони не чекають допомоги від когось, а самотужки заготовляють дрова, утеплюють приміщення та запевняють: «Наша перемога не за горами».

Матеріали і фото підготувала Ярослава МАРЧЕНКО (із зони АТО).