Учора в Мінську чергове засідання проводила підгрупа з політичних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту в Україні. На порядку денному — спеціальний законопроект про проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
Наприкінці жовтня українська сторона на зустрічах у білоруській столиці презентувала проект документа, що регламентує застосування чинних законів до місцевих виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу. В обговоренні беруть участь і представники «ДНР/ЛНР», яких Кремль намагається зробити повноправними учасниками перемовин. Вони не задоволені принциповою позицією Києва щодо проведення виборів, яка полягає в тому, що волевиявлення народу можливе лише після повного виконання обох Мінських протоколів, розмінування, демілітаризації, виведення незаконних збройних формувань, іноземних військ, відновлення контролю української держави над відповідною територією. 
Єдиний пункт, щодо якого сторони досягли консенсусу, — це необхідність моніторингу міжнародних спостерігачів за виборчим процесом.
На момент, коли верстався номер, результати засідання контактної групи ще не були відомі.
Уже традиційним елементом для гібридної війни, розв’язаної Путіним, з метою впливу на прийняття політичних рішень залишається маніпуляція режимом тиші в зоні АТО. Терористи не припиняють обстрілювати українські позиції зі стрілецької зброї й гранатометів. За повідомленнями прес-центру АТО, у ніч на вівторок і вранці бойовики вели провокаційний вогонь у районі Пісків і Авдіївки.
А нашим бійцям наказано не реагувати на ці обстріли й суворо дотримуватися пункту Мінських домовленостей про припинення вогню. У результаті дати адекватну відповідь ворогу вони не можуть. За словами наших захисників, які перебувають на передовій, у період гібридного «режиму тиші» їхні побратими гинуть і зазнають поранень навіть частіше, ніж під час активних бойових дій. Як стверджують спостерігачі, кількість збройних провокацій з боку російсько-терористичних військ на Донбасі зросла.