Футбол. Сьогодні в Лондоні місцевий клуб «Челсі» в матчі четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів приймає київське «Динамо». Як відомо, два тижні тому ці команди в Києві зіграли внічию — 0:0.


Динамівці до столиці Великої Британії прибули вчора. У їхньому складі відсутні дискваліфіковані і травмовані футболісти. Однак удома з різних причин залишилися Микита Бурда, Сергій Мякушко, Юнес Беланда, Ніко Кранчар і Лукаш Теодорчик.


У Лондоні присутні і готові взяти участь у матчі: воротарі — Олександр Шовковський, Олександр Рибка, Георгій Бущан; оборонці — Даніло Сілва, Віторіну Антунеш, Александар Драгович, Домагой Віда, Євген Макаренко, Євген Хачеріді; півоборонці — Мігель Велозу, Радослав Петрович, Микола Морозюк, Сергій Сидорчук, Сергій Рибалка, Денис Гармаш, Олег Гусєв, Дерліс Гонсалес, Віталій Буяльский; нападники — Андрій Ярмоленко, Жуніор Мораес, Артем Кравець.


Наставник «Динамо» Сергій Ребров перед відльотом до Лондона сказав, що його футболісти не звертають увагу на кризову ситуацію, до якої потрапили підопічні Жозе Моурінью в чемпіонаті англійської прем’єр-ліги. Не час розслаблятися. Натомість динамівці поставляться до суперника з великою повагою і постараються зіграти якомога зібраніше з максимальною самовіддачею. Адже шанси посісти другу позицію в групі ще не втрачено.
Початок матчу «Челсі» — «Динамо» о 21:45 (за київським часом). Його наживу транслюватимуть канали «Україна» і «Футбол-2».


«Дніпро» залишили без підтримки


Ще кілька днів тому на адресу ФК «Дніпро» надійшов лист від французького клубу «Сент-Етьєн» про те, що квитки у фан-сектор української команди на матч четвертого туру групового раунду Ліги Європи (5 листопада, початок о 22:00) не реалізовуватимуться.


Як повідомляє офіційний сайт дніпропетровців, таке рішення було ухвалено за рекомендацією французької поліції, «враховуючи потенційні ризики в порушенні громадського порядку й зіткнень між прихильниками обох клубів».


Командуювач поліції Вінсент Маніні у своєму зверненні нагадав про зіткнення між уболівальниками, які відбулися минулого року в Сент-Етьєні (тоді поранили одного з фанів «Дніпра», а двом шанувальникам «Сент-Етьєна» в судовому порядку заборонили відвідувати стадіон протягом 2 і 3 років), і в Києві було кілька постраждалих з боку французів.


Тейшейра вийшов в одноосібні лідери


Бразильський півоборонець донецького «Шахтаря» Алекс Тейшейра одноосібно очолив список претендентів на престижний індивідуальний приз «Золота бутса». Два голи, забиті Алексом минулої п’ятниці у ворота «Зорі», дали йому змогу довести свій голеадорський рахунок до 18 м’ячів у поточному чемпіонаті.


Найближчі переслідувачі Тейшейри — Обамеянг із дортмундской «Боруссії» і Левандовський із мюнхенської «Баварії» — минулими вихідними не забивали. В обох представників Бундесліги в активі по 13 влучень. Але у зв’язку з тим, що чемпіонат України має коефіцієнт 1,5, а для Німеччини він становить 2, то Алекс Тейшейра в рейтингу боротьби за «Золоту бутсу» лише на один пункт випереджає конкурентів.


У бразильця з «Шахтаря» 27 залікових очок, а в Обамеянга й Левандовського — по 26.


Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.