Реформа з децентралізації є ключовою реформою, яка дасть змогу правильно побудувати систему управління державою і створить умови для розвитку громадянського суспільства. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час учорашньої зустрічі з Президентом Баварського Ландтагу Барбарою Штамм (на знімку).

 

 

«Нам треба консолідувати український політикум для реалізації цієї реформи, — сказав В. Гройсман. — Я вірю в її успіх і вважаю, що іншого шляху немає». «Ми в одному кроці від проведення масштабної децентралізації», — додав він.


Керівник парламенту зазначив, що проект відповідних змін до Конституції передбачає «створення реального самоврядування, заснованого на принципах повсюдності і субсидіарності». За його словами, успішність цієї реформи є запорукою успішних секторальних реформ, зокрема, у сфері охорони здоров’я.


У свою чергу Президент Баварського Ландтагу висловила переконання в успішному втіленні реформи з децентралізації.


В. Гройсман також повідомив, що з метою системного реформування внутрішньопарламентських процедур, підвищення якості законодавчого забезпечення реформ та ефективності своєї роботи Верховна Рада України активно співпрацює з Місією Європейського парламенту з оцінки потреб, направленою в Україну на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Верховною Радою України та Європейським парламентом від 3 липня 2015 р.


Сторони обговорили питання щодо активізації міжпарламентської складової українсько-німецької співпраці та щодо поглиблення співробітництва на регіональному рівні.


Голова Верховної Ради також подякував Федеральному канцлеру і уряду Німеччини за підтримку України в умовах російської агресії на сході нашої держави і за підтримку внутрішніх реформ. 
У свою чергу пані Б. Штамм заявила, що цим візитом німецькі парламентарії прагнуть продемонструвати підтримку позиції України.


Прес-служба апарату Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.