На Полтавщині оголосили офіційні результати виборів до обласної ради. Згідно з ними, до найвищого органу представницької влади краю потрапили представники десяти партій.

 


Лідерами перегонів стали Блок Петра Порошенка «Солідарність» і ВО «Батьківщина», котрі здобули прихильність 15,84 і 13,67 відсотка виборців відповідно. Разом вони вибороли рівно третину депутатських мандатів — 28. Водночас з решти прохідних партій — Радикальна Олега Ляшка, «УКРОП», Простих людей Сергія Капліна, ВО «Свобода», Аграрна, «Рідне місто», Опозиційний блок і «Відродження» — фінішували досить щільно з «ужинками» від 8 до 6 депутатів.


Несподіваним для багатьох стало перше «пришестя» в облраду націоналістів, які тепер репрезентовані там одразу сімома свободівцями. Хоча насправді їхній результат є закономірним. Надто з огляду на те, що одній із небагатьох ідеологічних партій довелося змагатися з рясним гроном суто виборчих проектів. Не кажучи вже про те, що списки «Свободи» в регіоні очолювали реальні, а не «паперові» фронтовики, бійці добровольчих батальйонів, які захистили Україну від терористів і загарбників у найтяжчі для неї дні.


Серед депутатського корпусу двох «лідерських» партій також практично немає «випадкових» людей. Вони всуціль наповнені директорами, головами правлінь чи спостережних рад потужних підприємств і фірм, посадовцями або просто небідними людьми...


Зрештою, й новообраними очільниками міст обласного значення стали, як то кажуть, усі знайомі обличчя. Щоправда, у найбільших із них — Полтаві та Кременчуці — міських голів обиратимуть у другому турі.


У Лубнах і Миргороді з великою перевагою над конкурентами перемогли діючі міські голови Олександр Грицаєнко та Сергій Соломаха. Такими ж вагомими у порівнянні зі значно скромнішими здобутками опонентів стали результати нових очільників Комсомольська та Гадяча — Дмитра Бикова і Володимира Нестеренка.


Полтава.