Запорізький Майдан відзначив сороковини від трагічних подій у Києві 18—20 лютого.

На площі перед ОДА в неділю зібралося понад дві тисячі людей. У руках тримали портрети бійців Небесної Сотні. Священики УПЦ Київського патріархату на ґанку адмінбудівлі обласної влади відслужили панахиду, а на східцях із запалених лампадок люди виклали велетенський хрест. Наприкінці над майданом злетіли в небо півсотні білих голубів. Далі пішою ходою — з величезним державним прапором (200 квадратних метрів!) — учасники акції на підтримку єдності України рушили до площі Маяковського, де було проведено конкурс дитячих малюнків на асфальті.
Того самого дня відбувся «антимайдан». Щоправда, останнім часом його учасники не надто активні — лише позначають свою присутність поблизу міськради.
Тим часом місцевий обком КПУ продовжує «бомбардувати» пікетами та скаргами Видавничий будинок «Кераміст», який відмовляється друкувати партійну газету з відвертими, на думку поліграфістів, сепаратистськими закликами. На підтримку «Керамісту» виступила обласна організація Національної спілки журналістів України. 
А в Мелітополі активісти причепурили міський об’єднаний військкомат — замінили вхідні двері та пофарбували фасад. На стінах розмістили агітаційні плакати. Кошти зібрали за оголошенням у «Фейсбуці». Пожертви надходили навіть з-за кордону. Їх вистачить і на те, щоб розмістити в місті агітаційний білборд патріотичного змісту.