Майже весь минулий тиждень тривали заходи з ушанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на Кіровоградщині — в районах і містах, в навчальних закладах, на підприємствах і в організаціях.

Душі праведників України відправляються до раю, — казали під час своїх виступів учасники завершального жалобного віча на центральній площі Героїв Майдану в обласному центрі. Присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні хвилиною мовчання, під час якої представники Самооборони строєм підійшли до постаменту з портретами загиблих і віддали їм шану, ставши на коліно. Зі сльозами на очах говорили про звичайний героїзм простих людей, які йшли на смерть зі святою вірою у свій народ, у свою країну і її світле майбутнє. Люди ділилися спогадами про своїх героїв та здійснили пам’ятну ходу вулицею Віктора Чміленка — 53-річного фермера з Бобринецького району, розстріляного в Києві. Після церемонії покладання квітів представник Київського патріархату відправив молебень за загиблими.

Напередодні траурний захід відбулося в Олександрії. Ініціатором акції виступила громадська організація «Козацький звичай». З кількох десятків лампадок присутні виклали на асфальті символічне число, що відповідало кількості Героїв Небесної Сотні. Козаки і спортивні вболівальники довго скандували: «Герої не вмирають!» та заспівали Гімн України. В емоційних промовах засуджували режим Януковича і висловлювали сподівання на оздоровлення країни.

Також відбувся і благодійний концерт. Зібрані під час заходу кошти організатори — громадська організація «Театр авторської пісні» — перерахує родинам полеглих на Майдані.